De Heer van de oogst

De Heer van de oogst

wil oogsten en Hij roept ons op om eensgezind en overvloedig te zaaien!
Volgt Mij na,

Volgt Mij na,

en ik zal u vissers van mensen maken.

Belgium Arise in Kortrijk

"Jezus voor - Kortrijk - voor Jezus"

In Kortrijk kijkt men er naar uit om door middel van interkerkelijke en interculturele teams op een multi-creatieve manier elk huisgezin en elke inwoner van Kortrijk het Evangelie aan te reiken in een voor hen begrijpbare taal. Ieder die wil kan ingeschakeld worden.

Stad: Kortrijk

Bijnaam van de stad: de "Groeningestad" of "Guldensporenstad"

Aantal inwoners: 77.109 (01/01/2020)

Aantal nationaliteiten:  130

Top 5 nationaliteiten: Frans, Marokkaans, Nederlands, Afghaans, Somalisch

 Deelnemen aan geplande acties? 

 • Wenst u deel te nemen aan een gebedswandeling in Kortrijk? Contacteer ons
 • Wenst u te helpen bij het deur aan deur bezorgen van traktaten opdat elk gezin van Kortrijk kan lezen / horen wat de Blijde Boodschap inhoudt? Contacteer ons
 • Vanaf 13 februari 2021 gaan we van start om Kortrijk te bezaaien met de 'Gods Liefdesbrief'


  Hoe gaat Belgium Arise te werk:
 • Kortrijk werd opgedeeld in 50 zones aan de hand van het stratenplan. 
 • Deze zones worden toegekend aan voorbidder(s) die ter plaatse gaan bidden doorheen de straten, al wandelend, fietsend, rijdend,... om zo Gods Woord te proclameren over de huizen/harten van Kortrijk.  Om zo gericht te kunnen bidden voor de omgeving en ervaren wat God openbaart tijdens deze tijd. Het is altijd goed om de omgeving te ervaren om zo gericht te kunnen bidden voor deze zone.  Want elke zone heeft zowat zijn eigenheid: de ene is een moslimbuurt, de andere is er een rusthuis/ziekenhuis/psychiatrie in gelegen, een zone waar veel armoede heerst,...  
 • Eens de voorbede van start is gegaan, wordt deze zone dan ook toegekend aan een Go-team, de mensen die de flyers gaan bedelen in de brievenbussen. 
 • Zowel het gebedsteam als het Go-team worden in contact gesteld met elkaar zodat ze 1 team vormen om Gods Liefdesbrief te zaaien in de toegekende zone.  Zo kunnen er gebedspunten gedeeld worden met elkaar en kunnen ze in eenheid verder uitgaan.  Want je staat er niet alleen voor!!!
 • Ook is het zo dat de flyers (A5 formaat) opgerold worden met een lintje errond.  Zo komt het persoonlijker over en is er minder kans dat de flyer verloren gaat tussen reclamefolders.  

WE ZOEKEN NOG ARBEIDERS OM GODS LIEFDESBRIEF TE ZAAIEN IN GODS KONINKRIJK:

 • mensen die willen voorbede doen ter plaatse.  Kan je door bepaalde redenen niet ter plaatse gaan, mag je uiteraard ook van thuis uit bidden.
 • mensen die willen gaan flyeren in de brievenbussen
 • mensen die willen flyers oprollen
 • mensen die zich willen inzetten om de nazorg op te volgen

Wil je hieraan mee doen, kan je nog meer informatie vinden in de begeleidende brieven hieronder.:
Informatie voor de voorbidders per zone in Kortrijk
Informatie voor de go-teams
Informatie voor de mensen die de flyers willen oprollen
Gebedspunten voor voorbidders Belgium Arise (algemeen)

Neem gerust ook eens een kijkje op onze website www.belgiumarise.be, daar vind je terug wat de mensen zien die Gods Liefdesbrief hebben ontvangen.

Debriefing op zaterdag 13 maart 2021 om 19u30: wens je hieraan deel te nemen om zo meer te horen over deze actie, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en dan krijg je de zoomlink doorgestuurd.

One in Christ @Kortrijk op zaterdag 3 april 2021 om 19u30: wens je hieraan deel te nemen om zo meer te horen over deze actie, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en dan krijg je de zoomlink doorgestuurd.

Kick-off 2 op zaterdag 27 november 2021 om 9u30 tot 11u: wens je hieraan deel te nemen om zo meer te horen over deze actie, klik hier om je aan te melden.  
Adres: School met de Bijbel – De Ark, Bruyningstraat 56A in Kortrijk (Marke)