De Heer van de oogst

De Heer van de oogst

wil oogsten en Hij roept ons op om eensgezind en overvloedig te zaaien!
Volgt Mij na,

Volgt Mij na,

en ik zal u vissers van mensen maken.


Jezus voor – ALLE VOLKEREN – voor Jezus

In nederlandse bijbelvertalingen word het Griekse woord “ethne” meestal vertaald met landen of volken maar ethnische groepen of bevolkingsgroepen zou een betere vertaling zijn.

Wat is een bevolkingsgroep?

“Een bevolkingsgroep is ‘voor evangelisatie doeleinden’ de grootste groep van mensen in welke het Evangelie zich kan verspreiden als een discipel makende en gemeente stichtende beweging zonder belemmeringen van taal of traditie.”

De zending van Jezus was om de verloren schapen in alle steden en dorpen op te zoeken en te zegenen.

Jezus deed Zijn werk en voltooide het en sinds de uitstorting van de Heilige Geest heeft het Lichaam van Christus wereldwijd al heel wat arbeid mogen verrichten. En toch, er is nog steeds een enorm deel van de Grote zendingsopdracht niet uitgevoerd. Volgens Joshua Project zijn er meer dan 17000 unieke bevolkingsgroepen in de wereld waarvan er nog steeds meer dan 7000 onbereikt zijn. 

Meer dan 85% van deze onbereikte bevolkingsgroepen leven in het 10/40 window (venster) en minder dan 10% van alle zendingswerk vind plaats onder deze volkeren.

 

Wat is het 10/40 Venster?

  • Het 10/40 Venster is het rechthoekig gebied dat Noord-Afrika, het Midden-Oosten en Azië omvat tussen 10 en 40 graden noorderbreedte.
  • 85% van de onbereikte bevolkingsgroepen leeft in dit gebied.
  • Alle landen van de top 10 van landen met het grootste aantal “nog niet geevangeliseerde mensen” bevinden zich hier.
  • Het 10/40 Venster bevat het grootst aantal onbereikte bevolkingsgroepen met meer dan 1 miljoen mensen. (meer dan 10 van die onbereikte bevolkingsgroepen tellen meer dan 50 miljoen mensen)
  • Het 10/40 Venster bevat de overweldigende meerderheid van ‘s werelds minst geevangeliseerde grootsteden met een bevolking van meer dan 1 miljoen en van de top 50 daarvan bevinden alle 50 steden zich in dit gebied. 
  • Het 10/40 Venster is tevens de plaats waar meer dan 80% van de armsten der armen leven. 
  • Er is een merkwaardig overlappend feit dat landen die het minst geëvangeliseerd zijn ook de grootste armoede kennen.
  • 43 van de top 50 landen waar Christen vervolging een ernstig feit is bevinden zich in het 10/40 Venster.

 

Wat is een onbereikte bevolkingsgroep?

•  Een onbereikte bevolkingsgroep is een groep mensen die weinig of geen plaatselijke gelovigen kent. Deze groep heeft een eigen taal, cultuur, wereldbeeld en tradities. Mogelijk hebben zij het Evangelie gehoord en zijn enkelingen christen geworden maar zij kunnen de rest van hun bevolkingsgroep nog niet bereiken zonder hulp van buitenaf.

Wist u dat de 100 grootste onbereikte volkeren ter wereld alleen al uit niet minder dan 1,8 miljard mensen bestaat?

Er leven hoe langer hoe meer mensen in ons land die afkomstig zijn uit 10/40 Venster landen. Daardoor is de mogelijk ‘binnen ons handbereik gekomen’ om uit te reiken naar mensen die tot de minst bereikte bevolkingsgroepen ter wereld behoren. De einden der aarde zijn letterlijk naar ons toegekomen. Laat ons voor hen bidden, hen opzoeken en hen zegenen! Het kan het begin van een rimpeleffect zijn en resulteren in een nooit eerder geziene goddelijke wereldwijde reddingsbeweging.
 

Onderstaande cursussen met focus op training / onderwijs / zending onder onbereikte volkeren raden wij van harte aan:

(Kent u of geeft u een cursus die in deze categorie thuishoort? Laten het ons weten, we publiceren het graag) 

Kairos cursus:

Kairos is een interactieve cursus voor ieder christen, van voorganger tot nieuw gelovige. In negen lessen word je ondergedompeld in de Bijbelse, historische, strategische en culturele aspecten van zending.

Kairos helpt christenen in praktisch discipelschap door ze te onderwijzen, te inspireren, te mobiliseren en uit te dagen! Deze cursus verruimt je blik en zet je hart in vuur en vlam!

Voor meer info contacteer: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

 

Al Massira of in het Nederlands 'De Ontdekkingsreis': 

In een tweedaagse training word je toegerust om met een programma van 13 afleveringen te werken dat in het Midden-Oosten is ontwikkeld. Het is een uitnodigend programma dat duidelijk maakt dat God een relationele God is en dat we door de Messias deze relatie mogen ervaren. Omdat het programma (de film, hand-outs, vragen..) in diverse talen beschikbaar is, kunnen Nederlands- of Engelstaligen het gebruiken met bijvoorbeeld Arabisch- of Farsi sprekende zoekers. Het programma wordt in verschillende werelddelen gebruikt. In Europa is het een dankbaar instrument om met vluchtelingen te volgen.

Voor meer info:https://www.almassira.org/nl/, of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.